Praktijk voor Coaching, Therapie en Spirituele Levensoriëntatie

 

 

Wat cliënten zeggen...

Hieronder volgen enkele korte reacties van cliënten die in therapie of coaching zijn geweest bij ZinKompas. 

José ( 34 jaar )


In de korte tijd dat ik bij Wil in behandeling ben geweest, heb ik mogen ervaren dat er een heel andere vorm van hulpverlening bestaat dan hetgeen wat ik daarvoor al kende. Voor mij was het niet vreemd om behandelingen te krijgen volgens protocol, tot ik bij Wil terecht kwam. Door hem voelde ik me gezien en gehoord op een manier die vertrouwen schiep. Ik raad Wil aan om zijn kennis en zijn bijzondere manier van communiceren en bovenal om het gevoel welkom te zijn bij hem. Dankjewel voor hetgeen ik bij, door en met jou heb mogen ervaren Wil.

Jolanda ( 43 jaar )

Beste Wil, in een donkere en verdrietige periode van mijn leven heb jij me geholpen om zaken vanuit de schaduw weer in het licht te krijgen. Niet alleen heb ik veel nieuwe inzichten over mijzelf gekregen, maar ook voel ik nu de stevigheid om mijzelf echt te laten zien en te laten horen. Ik leef mijn leven nu in plaats van dat het zich langzaam aan mij voorbij trekt. Vanuit het diepst van mijn hart ben ik je dan ook dankbaar voor je steun, voor de intensieve en waardevolle sessies, voor de inspirerende inzichten en vooral dat je er was. 

Inge ( 23 jaar )

'Ik heb jaren 'depressieve' gevoelens gehad waarvan ik niet wist wat er precies achter zat. Het belemmerde mijn denken, mijn zijn, mijn relaties met familie en vrienden, maar vooral de relatie met mezelf. Toen ik de tip kreeg om rationeel emotieve therapie te gaan volgen en ik bij Wil terecht kwam, wist ik na 1 sessie dat dit het was. Zelfs na het kennismakingsgesprek voelde ik me krachtiger. Uiteindelijk ben ik na ongeveer 10 sessies een ander mens: ik kan mijn gevoelens beschrijven, weet waar ze vandaan komen (veel herinneringen uit mijn jeugd waarvan ik nu weet dat het me onbewust nog belemmerden) en daardoor kan ik er iets aan doen. Dit komt niet alleen door de RET, maar vooral door de combinatie die Wil gebruikt met andere therapieën. Hij leest lichaamstaal en wat je precies wilt zeggen, ook al weet je zelf niet precies wat je bedoeld. Maar hij laat je overal zelf achterkomen, en precies dat heeft ervoor gezorgd dat de gesprekken zo zinvol waren en ik nu de mens ben die ik wil zijn. Ik leef!'

Lizette ( 50 jaar )

Ik kwam samen met mijn partner bij Wil Koolhof met een hulpvraag om verdieping in mijn relatie. Na een aantal sessies besloten wij – in goed overleg – de therapie naar mijzelf te verleggen. Wil heeft mij door middel van droomuitleg volgens de leer van Jung, creatief tekenen, gesprekken en klankschalentherapie laten ervaren dat het mogelijk is jarenlange nachtmerries achter te laten, bewuster en emotioneel krachtiger te worden en uiteindelijk te worden wie je bedoelt was te zijn. Ik bewonder hem om zijn geduld, zijn mens-gerichte aanpak, zijn doortastende manier van vragen stellen, zijn enorme kennis, maar vooral de wijze waarop hij luistert en verstaat. Wil kijkt echt naar wat je nodig hebt: muziek, woorden, boeken, overdenkingen, droomwerk of dat wat je zelf aanreikt. Het heeft mij enorm geholpen te helen; door mijn eigenwaarde te vergroten, mijn verleden en mijn heden onder ogen te zien en mijn verwachtingen bij te stellen, zijn mijn relaties met anderen – maar het meest die met mijzelf - sterk verbeterd.

Wil is een bijzonder mens, warmhartig en kundig. Ik beveel hem dan ook van harte aan!

Egbert, 58 jaar

Loop ik toch werkelijk al mijn hele leven te piekeren en écht te worstelen met een thema van sexualiteit. Ik weet niet hoe vaak ik meende gewoon een afwijking te hebben. Door Wil heb ik leren inzien dat dit thema niets met een seksuele wens of behoefte te maken heeft. Maar wel met een dáárin verborgen behoefte aan erkenning en broederlijke loyaliteit van ook de kant van mannen !!! Nooit gedacht dat die seksuele fantasiën in feite de symbolische verpakking waren van iets anders. Altijd veel te letterlijk opgevat met alle narigheid van dien. Als ik nu nog wele eens zo'n dagdroom heb, dan knipoog ik ertegen en laat het mij tegenwoordig helemaal met rust. Wat bevrijdend zeg...

Sandra, 47 jaar

Bijna een jaar geleden maakte ik kennis met Wil in restaurant "Samen" waar hij klankschaalmassages gaf. Deze prachtige ervaring vroeg om een vervolg en leidde vervolgens tot een intensief persoonlijk proces naar zingeving. In een van de eerste sessies vroeg Wil mij wat voor mij de spirituele meerwaarde van mijn vrouw-zijn was; een voor mij op dat moment niet te begrijpen of te beantwoorden vraag. Inmiddels is er veel gebeurd. Mijn proces is volop gaande en nadert binnenkort de afronding. Ik ervaar het als een intensief en boeiend proces, het is hard werken, het vraagt ontzettend veel energie, maar levert (uiteindelijk) ook veel energie op. Kortom: het leidt tot het vinden van mijn persoonlijke levensweg. Wil is in dit traject altijd aanmoedigend, in vertrouwen, rustig, met humor, prikkelend en vooral zeer betrokken. Mijn dank naar hem is groot

Robert, 28 jaar

Ik kwam aan bij Wil, denkende dat ik na een paar klankschaal-sessies wel weer verder kon. De zéér diep ontspannende klankschaal massages waren slechts het begin. Diepere pijnen en verlangens kwamen los en werden voor mijzelf inééns zichtbaar. Dankzij de hulp van Wil ben ik mijn bewustzijn enorm aan het uitbreiden. Eerst door zijn therapeutische benadering, daarna door zijn coachende hulp, is de nabije en verdere toekomst voor mij geen dagelijkse bron van zorg meer. Ik werk er nu hard aan maar heb ontdekt dat ik in feite een vat van mogelijkheden ben. Om te beginnen zijn mijn relaties verbeterd. Verder ben ik nu aan een beroepsopleiding begonnen en weet ik waar ik aan werk. Het belangrijkste: ik ben tevreden en voel me weer gelukkig. Dank je wel Wil.

Margreet, 61 jaar

Iedereen kan een keer vastlopen, ook al wil je daar niet aan. Hetzelfde gold voor mij. Vasthouden aan mijn opvoeding, aan wat hoort of niet hoort, ook al had ik het gevoel vast te zitten in een 'vel' dat niet het mijne was. En maar doorgaan tot ik niet verder kon op die manier, ook fysieke problemen kreeg, maar geen link legde tussen het een en het ander. En toen kwam er een moment dat ik in aanraking kwam met Wil en de klankschalen. Oh leuk, dacht ik in eerste instantie. Lekker ontspannen raken, maar niets was minder waar. De trillingen van de klankschalen raakten me diep en er kwam onrust en oud verdriet naar boven drijven. Dat was het moment waarop ik wist dat het tijd werd me te 'vervellen' en wilde ik bij hem ook psycho-analyse gaan doen. Er waren best wel keren dat ik met lood in mijn schoenen naar hem toe ging, maar ik realiseerde me dan dat het gewoon angst was om over die drempel heen te stappen. Ja, het vroeg best wel wat van me om door te zetten, maar ben ik nu blij dat ik het gedaan heb.
Wil, bedankt voor je hulp hierbij.

Rob, veertig jaar

Suïcidepoging gedaan; niet te verklaren waarom ik op tijd werd gevonden; leefde daarna nog méér tegen mijn zin. Verschillende hulpverleners bezocht; moest ik van de bedrijfsarts, psychiater, uitkeringsinstantie. Maar ik liet niemand toe; was depressief. Tot m'n werkgever met Wil op de proppen kwam. Nou vooruit dan maar, dacht ik, als het dan moet... Eérste bezoek; totáál andere kerel. Hoezo therapie, zegt ie doodleuk; laten we voorlopig maar wat kletsen... kijken we daarna wel verder. Na twee maanden had ie m'n vertrouwen; ik hoefde niks, mocht gewoon mezelf wezen. Toen pas begon de therapie, een jaar lang. Ontdekt ie dat ik nooit het overlijden van mijn vader heb verwerkt; 'k was twaalf jaar. Ben nu anderhalf jaar verder sinds de therapie. Ongelofelijk: ik leef alsof ik alles van tussen mijn twaalfde en achtendertigste aan het inhalen ben. Heb zelfs weer een fijne relatie !
Hey Wil, zó bedankt man...