De modetrends veranderen zo snel door de jaren heen dat we allemaal wel eens niet weten wat nu de trend is. Waar we vorig seizoen veel vrouwen jaren ‘80 jeans zagen dragen, komt daar komende seizoenen verandering in. In dit artikel worden de modetrends voor het voorjaar en de zomer van 2021 behandeld. 

Jeans

Een tijd terug waren ripped jeans heel erg in de mode, maar dat gaat dit jaar weer terugkomen. Steeds meer vrouwen lopen alweer in de gescheurde spijkerbroeken. Jeans met patchwork komt ook in de mode in de komende periode. Tijdens de catwalk van Dior’s Cruise Collection kwamen mooie voorbeelden voorbij. 

Trends op de catwalk

Wat we op de catwalk veel terugzagen waren lange jurken. Deze jurken bevatten lichte kleuren met eventueel een bloemenpatroon erop. Ook blijven de jaren ‘80 terugkomen op de catwalk met disco patronen, zilverkleurige ontwerpen en felle kleuren. Ook in de mouwen zagen we deze trend terug met grote mouwen: ballonmouwen en pofmouwen. Qua tassen kwamen er verschillende formaten terug, zowel heel klein als heel groot kwamen ze voorbij. Wat ook voorbijkwam waren monochrome outfits, waarbij dus de vrouwen van top tot teen in dezelfde kleur kledingstukken rondlopen. Naast dit alles was de oversized kleding ook een van de veel voorkomende items op de catwalk en de broekpakken waren wederom weer op de catwalk te vinden. 

Winterlooks

Wat nu heel erg in de mode is zijn de lange gewatteerde jassen. De kleuren die we voornamelijk terugzien zijn de standaard kleuren zwart, bruin en grijs, maar ook hele lichte kleuren zoals wit, crème en vanille. Je kunt een zelfde stijl broek onder de gewatteerde jas dragen. Om de look helemaal af te maken worden er boots of trekkingschoenen onder gedragen met eventueel een mooie wollen muts in dezelfde kleur als je jas. 

Modetrends lente en zomer

Een van de veel gedragen kleding blijft toch wel de knitwear trui, ook in 2021. Met deze trui kun je bijna niet de mist in gaan. Draag er een chique broek onder met nette schoenen en jij kunt naar het feest (of gewoon naar de winkel natuurlijk). Wat ook erg in de mode is zijn stoere boots, maar draag dit onder een jurk in plaats van knitwear voor een elegante stijl.