Ben je aan het oriënteren op stedentrips of heb je een stedentrip geboekt naar Rome, dan moet je de volgende activiteiten echt doen wanneer je in Rome bent. In dit artikel vind je de 4 dingen die je sowieso gedaan moet hebben wanneer je in Rome bent geweest.

Het Colosseum 

Het monument waar Rome echt om bekend staat is het Colosseum. Tevens is het ook een van de zeven wereldwonderen en het ligt voor ons Europeanen redelijk dichtbij. Dus mis deze kans echt niet als je in Rome bent. Het Colosseum was vroeger een amfitheater voor gladiatorengevechten. Door een aantal natuurrampen werd het Colosseum aangetast waardoor er langere tijd geen gevechten gehouden konden worden. In de 12e eeuw werd het Colosseum omgebouwd tot een fort van een machtige Italiaanse familie, de familie Frangipani. Het Colosseum wordt tegenwoordig gebruikt als historisch monument. Binnen in het Colosseum kun je een film kijken over de geschiedenis, maar je kunt ook naar boven lopen en daar een stuk van de geschiedenis lezen. Daarnaast is er nog een shop en kun je op de tribune komen waar vroeger de mensen zaten die keken naar de gevechten. Kortom is dit echt een must-see voor wanneer jij in Rome bent!

Vaticaanstad

Wie naar Rome gaat kan natuurlijk niet weggaan zonder op bezoek te gaan bij de Paus. Het is echter wel echt héél druk hier, ongeacht welke maand je hier naartoe gaat. Heel veel mensen, gelovig en niet gelovig, willen eens in hun leven het Vaticaan hebben gezien. Wat de drie attracties zijn in het Vaticaan wat je echt niet mag missen: het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint Pietersbasiliek. In het vaticaanmuseum zijn prachtige kunstschatten te vinden, de Sixtijnse Kapel is de plek waar de nieuwe Paus gekozen wordt en de Sint Pietersbasiliek is zo adembenemend groot en indrukwekkend. Let er echter wel op dat het Vaticaan op elke zondag dicht zit, behalve de laatste zondag van de maand. Ook zit het vaticaan op sommige feestdagen dicht, zoals op pasen en op de feestdag van Heilige Maria.

Trevifontein

De 26 meter hoog en 22 meter brede fontein in Rome is een waanzinnig kunstwerk om te zien. Een nadeel aan deze fontein is wel dat echt iedereen die naar Rome gaat deze fontein graag wil bekijken, dus het is heel druk. Het is dan ook wel een mooie fontein, dus dat begrijp ik zeker. Wanneer je op het plein vóór de fontein loopt zal je ongetwijfeld ook een aantal keer gevraagd worden om een foto te maken voor een groep mensen, maar dat hoort bij de ervaring. 

Forum Romanum

Het Forum Romanum was vroeger het centrum van Rome op juridisch, politiek en religieus gebied. Het ziet er nu uit als een grote vlakte met veel ruïnes, maar om er doorheen te lopen is echt een verademing. Zo zijn er verschillende gigantische bouwwerken te zien, zoals de Tempel van Vespasianus, de Tempel van Vesta en het huis van de Vestaalse Maagden. Ondanks dat veel gebouwen geruïneerd zijn, is nog duidelijk te zien dat het het centrum van Rome was vroeger. Wie hier op een hete zomerdag heen gaat hoeft maar één flesje drinken mee te nemen. Door heel Forum Romanum heen zitten waterfonteinen om je fles met water bij te vullen.